kursjan2010

Tekst og foto: Sven Borger Fiedler

Klubben avholdt sitt nå årlige teorikurs på Linne Hotel i Oslo.

Kurset talte 18 kommende piloter fra hele landet. De hadde jobbet seg gjennom pensumet i mange måneder, og måtte bruke julen til å besvare opptaksprøven. Med andre ord var de godt forberedt da de trådde over dørstokken til kurslokalet - Linnestuen.

Det er nye krav til teorikurset som ble lansert i Mikroflyhåndboken fra 15. januar. Det er nå 8 fag. Eksamen skal ha av minimum 20 spørsmål i hvert fag, og eleven består med minimum 75% riktige svar i alle fag. Instruktørene stod på sammen med elevene fra morgen til kveld. Da søndagen kom, kunne de alle reise hjem. Slitne, men tydeligvis lykkelige over å ha teoridelen av utdannelsen bak seg. Likevel vil de få mer enn bruk for kunnskapene, og ikke minst måtte friske den opp under den videre skoling. Grunnlaget er i hvert fall satt.

Det var morsomt denne gangen med et skikkelig ungt innslag på kurset. Joachim Reiersen fra Haugesund var bare 15 år. Han hadde ingen problemer med å henge med på det tildels vanskelige og tekniske innholdet. Tvert i mot. Han må sikkert glede seg stort til våren da fyller 16 år og kan begynne å ta flytimer.

kursjan2010 3

Joachim Reiersen, femtenåringen som starter så raskt han kan med å få flydd mikrofly.

kursjan2010 2

Terje Svendsen i full gang med aerodynamikk for en lydhør og disiplinert gjeng.

kursjan2010 4

Åge Flatner gjorde en kjempeinnsats med å holde 4 av fagene. Han hadde tatt med seg hele instrumentpanelet fra skoleflyet for at elevene skulle få se ting i praksis.

kursjan2010 5

Da var hele kullet klar for hjemveien. De fikk ikke gå før de hadde mottatt teoribeviset, noe alle så frem til.