Sikkerhetskurset ble tatt med stort alvor
14 aug 2014 19:20Sikkerhetskurset ble tatt med stort alvor

Tekst Sven Borger Fiedler - Foto: Jørn Georg Eggum Sikkerhetsansvarlig Martin Reneflot Larsen kalte inn til obligatorisk sikkerhetskurs den 14. ug [ ... ]

GJESTER NEDLAGT!
31 mai 2013 11:36GJESTER NEDLAGT!

ANMERKNING: DENNE PLASSEN BLE STOPPET AV SØRUM KOMMUNE, GODT HJULPET AV NOEN NABOER, ETTER MANGE OG LANGE SØKEPROSESSER. Da kan vi bekjentgjøre a [ ... ]

Flytreff Mesnali
20 aug 2012 11:30Flytreff Mesnali

Tekst & foto : Sven Borger Fiedler
Tre fly fra klubben var på tur søndag 19. august. Dette var den første organiserte turen fra Gjester. Målet  [ ... ]

Opplev gleden ved å fly
11 jun 2012 08:58

Sikkerhetsseminar på Stokker
01 jun 2011 11:21Sikkerhetsseminar på Stokker

Av Sven Borger Fiedler
Mandag 30. mai avholdt klubben sikkerhetsseminar. Gledelig var det at det dukket opp mange nye ansikter i hangaren. Martin, s [ ... ]

Askenytt: Vi kan fly igjen
24 mai 2011 11:13Askenytt: Vi kan fly igjen

Vi kan fly igjen, men vær obs; våre motorer er ikke like utsatt som turbinmotorer, men det er klart at aske ikke har noe i motoren, på flykroppen [ ... ]

Noen flere reportasjer

Interessante gatene i Bergen

_mg_3210

Som mange byer i verden, liker Bergen for å skryte av sine vakre gater. Byen har den bredeste, den smaleste og den korteste gate. Er den smaleste gate nevnt Dyvekegangen i hjertet av byen, nær den berømte Fiskemarkedet (Fisketorg). På sitt bredeste punkt, når denne gaten bare 99 centimeter, mens bredden av de bredeste gaten – Christiesgate – 19 meter.
På Dyuvekegangen ikke finnes nummererte husene, men fans av restauranter oppdager her en vinkjeller Dyuvekes Vinkjeller.
Den korteste gate i Bergen – Bekketomten tar det bare 16 skritt å gå fra den ene siden til den annen, og dens navn, som bokstavelig betyr sted med en bekk, og er oppkalt etter en bekk som rant her før.

Akvariet i Bergen

bergen-aquarium-500x400

En annen kort gate med navn Bryggesporen ligger på Fisketorget. Det er bare ett hus her – Aquarium. Bergens Akvariet har 1 av de rikeste samlinger av marin fauna i Europa. Ved inngangen besøkende vil se pingviner og pelsseler; i millioner liter rent sjøvann tatt fra en dybde på 130 meter, gjør Aquarium for å være en av de få stedene i verden hvor er presentert fisk fra hele verden.

Bergens Fisketorg og Bryggen

_mg_3129

Fisketorget ligger ved vannkanten på motsatt siden av informasjonen til turister. Her selges kongekrabbe, torsk, laks, reker, krabber og annen sjømat. Marine innbyggere, presentert her er hovedsakelig fra Nord-Norge. Prisene er her de samme som restauranter, så produkter er ikke billige, men svært velsmakende og friske!

bergen_bruggen
Den mest kjente attraksjonen i byen er Bryggen, oppført på listen over verdens kulturelle verdier som 1 av de mest betydningsfulle bygningene i middelalderen. Lyse trebygninger strekker seg og er favoritt sted for turer, både for turister og for innbyggerne i byen. Langs promenaden finnes ulike butikker inkludert suvenirbutikker og verksteder.

  • Kilde <a href=”https://bbergenblog.wordpress.com/2016/11/03/turen-rundt-bergen/”>Bergen blogg</a>